به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان ماکو
توصیههای مهم برای پیشگیری از مسمومیت با قارچ در آذربایجان غربی

1.از مصرف قارچهای خودرو و وحشی خودداری کنید تشخیص قارچهای سمی از خوراکی تنها توسط کارشناسان مجرب امکانپذیر است و ظاهر، رنگ یا بوی آنها معیار قابل اعتمادی نیست. 2. قارچ را فقط از مراکز معتبر تهیه کنید تنها قارچهایی را مصرف کنید که در بستهبندیهای دارای مجوز سازمان غذا و دارو و از فروشگاههای معتبر تهیه شده باشند. 3. پختن قارچهای سمی، سم آنها را از بین نمیبرد برخی از سموم قارچهای سمی حتی با پختن، آبپز یا کباب کردن نیز از بین نمیروند. 4. از خرید قارچهای جمعآوریشده توسط افراد بومی خودداری کنید قارچهایی که توسط افراد محلی جمعآوری و به فروش میرسند، ممکن است سمی باشند و مصرف آنها خطرناک است. 5. در صورت مشاهده علائم مسمومیت، فوراً به مراکز درمانی مراجعه کنید علائمی مانند تهوع، استفراغ، اسهال، درد شکمی، سرگیجه، گیجی و در موارد شدید نارسایی کبد و کلیه ممکن است از نیم ساعت تا ۲۴ ساعت پس از مصرف ظاهر شوند. 6. به توصیههای غیرعلمی و تجربی اعتماد نکنید تشخیص خوراکی یا سمی بودن قارچ بر اساس تجربه یا توصیههای غیرعلمی میتواند بسیار خطرناک باشد.
نظر دهید